11 września 2017, Lightscape

Prowadzenie działalności kreatywnej od kuchni – spotkanie z Samar Khanaferw ramach Jemy w Łodzi Food Fest 2017

W dniach 11-24 września w Łodzi odbędzie się Jemy w Łodzi Food Fest 2017. W ramach festiwalu, łodzianie będą mogli nie tylko spróbować specjalnych dań w konkretnych restauracjach, ale także wziąć udział w wydarzeniach mu towarzyszących. Jednym z nich będzie spotkanie z finalistką programu MasterChef, autorką książki Hummus, za’atar i granaty oraz bloga blogsamar.pl – Samar Khanafer. To wszystko już 18 września o 12:00 w łódzkim Idea Hub w Manufakturze.

Podczas wydarzenia uczestnicy dowiedzą się jak zarabiać na swojej pasji kulinarnej. Samar zdradzi także jak udaje jej się wykorzystywać doświadczenie dyrektora artystycznego do tworzenia bloga oraz jak pozyskać do niego partnerów biznesowych. Autorka polsko-libańskiego pochodzenia powie również czy tworzenie i wydawanie własnej książki to skomplikowany proces i w jaki sposób znaleźć do tego wydawcę.

Samar Khanafer, uczestniczka programu MasterChef, obecnie gotuje w programie Dzień Dobry TVN. Jej książka Humus za’atar i granaty stała się bestsellerem wśród książek o tematyce kulinarnej. Występuje w mediach jako ekspert od kuchni bliskowschodniej. Jej kulinarne umiejętności docenili szefowie kuchni światowej sławy Gordon Ramsey i Michel Roux Sr.

Spotkanie to wydarzenie towarzyszące dwytugodniowemu festiwalowi Jemyw Łodzi Food Fest 2017. Organizowany przez łódzki portal jemywlodz.pl., festiwal odbędzie się w dniach 11 – 24 września. Podczas niego będą miały miejsce tematyczne trasy, specjalne menu degustacyjne hautecuisine, weekendowe uczty oraz warsztaty i spotkania ze znanymi osobowościami świata gastronomii zaproszonymi do Łodzi specjalnie z tej okazji.

Idea Hub to przestrzeń coworkingowa, w której przedsiębiorcy mogą za darmo pracować, napić się kawy czy wynająć salę konferencyjną na spotkanie biznesowe. Regularnie odbywają się w niej warsztaty dotyczące szeroko pojętej tematyki biznesu