08 września 2017, Lightscape

Jemy w Łodzi Food Fest - wydarzenia towarzyszące w Idea Hub

Już w poniedziałek, 11 września rozpocznie się dwutygodniowy festiwal Jemy w Łodzi Food Fest 2017, podczas którego łodzianie będą mogli skosztować specjalnych dań w różnych kulinarnych trasach tematycznych czy wziąć udział w warsztatach oraz spotkaniach ze znanymi  osobowościami ze świata gastronomii. Jednymi z tych wydarzeń, będą warsztaty z marketingu dla gastronomii oraz spotkanie z finalistką programu MasterChef - Samar Khanafer, które odbędą się w Idea Hub w Manufakturze. 

W najbliższy wtorek, 12 września o godz. 19:00 w Idea Hub przy Drewnowskiej 58 A, Agata Zarębska, współzałożycielka portalu jemywlodzi.pl, opowie o tym w jaki sposób promować biznes gastronomiczny w Internecie. Autorka książek o tematyce kulinarnej i jurorka w konkursach gastronomicznych, doradzi restauratorom i managerom z Łodzi jak realizować działania promocyjne lokalu gastronomicznego oraz jak przyciągnąć i zatrzymać klientów. – Odpowiednia lokalizacja, świetne jedzenie i nienaganna obsługa są oczywiście kluczowe dla sukcesu restauracji, ale na konkurencyjnym rynku nie zawsze bronią się same. Wymagają wsparcia skutecznymi działaniami marketingowymi, które pozwolą pozyskać klientów i utrzymać ich lojalność – mówi Agata Zarębska.

Współautorka portalu jemywlodzi.pl, na którym znajdują się recenzje łódzkich restauracji, zajmuje się doradztwem gastronomicznym i franczyzowym, pomaga opracowywać dokumentacje dla sieci rozwijających się. Dodatkowo prowadzi szkolenia z zakresu marketingu i promocji restauracji. Jest również współautorką książki pt. Łódzka kuchnia czterech kultur.

W poniedziałek, 18 września o godz. 12:00 łodziane będą zaś mogli usłyszeć historię Samar Khanafer, która opowie o tym jak zarabiać na swojej pasji kulinarnej. Uczestnicy dowiedzą się również jak udaje jej się wykorzystywać doświadczenie dyrektora artystycznego do tworzenia bloga oraz jak pozyskać do niego partnerów biznesowych. Pół Polka, pół libanka, opowie również o tym czy tworzenie i wydawanie własnej książki to skomplikowany proces i w jaki sposób znaleźć do tego wydawcę.

Samar Khanafer, uczestniczka programu MasterChef, obecnie gotuje w programie Dzień Dobry TVN. Jej książka Humus za’atar i granaty stała się bestsellerem wśród książek o tematyce kulinarnej. Występuje w mediach jako ekspert od kuchni bliskowschodniej. Jej kulinarne umiejętności docenili szefowie kuchni światowej sławy Gordon Ramsey i Michel Roux Sr.

Aby wziąć udział w wydarzeniach, należy wysłać e-mail na adres drewnowska@ihub.pl lub poprzez zgłoszenie internetowe: warsztaty z marketingu dla gastronomii, 12.09.2017, spotkanie z Samar Khanafer, 18.09.2017

Kontakt

Paulina Morawska

Account Executive
Lightscape
mobile: 601 918 503